Piql velger Pixeldust for bistand på design og markedsarbeid

De som kjenner meg vet at jeg elsker Disney, og navnet og logoen Pixeldust er jo inspirert av Tingeling i Disney’s Peter Pan.

Historien til Piql har også omhandlet Disney. Piql’s maskin Cinevator film recorder og printer har nemlig blitt brukt til å lage store Hollywood og Bollywood filmer, som blant annet Walt Disney’s «Pirates of the Caribbean».

I senere år har Piql tatt en annen spennende retning, med å ivareta verdens skatter digitalt for ettertiden. Også dette ved hjelp av filmruller. Piql har utviklet en unik metode for å sikre og lagre uerstattelige digitale data på høyoppløselig film som vil vare i 1000+ år, og dette kan være data som film, lyd, kunst, bilder eller tekst.

Blant kundene er Unicef, Vatikanbiblioteket, GitHub, Norsk Helsearkiv, Esa og Nasjonalmuseet. Virksomheter og organisasjoner som sitter på uerstattelige skatter, som ved hjelp av Piql blir sikkert bevart for fremtidige generasjoner. Piql har også opprettet et arkiv på Svalbard, Arctic World Archive, der filmruller med data kan lagres for en ekstra trygghet.

Piql holder til i Drammen, og hva er vel mer gøy enn å få jobbe med et internasjonalt og banebrytende firma på papirbredden i Drammen? Jeg er jo fra Drammen, midt i Norge, midt i verden – som jeg pleier å si 🙂 Det føles godt å jobbe med et firma som har en større mening, og jeg er stolt over at denne bedriften finnes i «min by».

Pixeldust har tidligere i år jobbet på oppdrag med å utvikle design, kommunikasjon og digital løsning rettet mot investorer for Piql. Nå blir fokuset i tillegg blant annet å bistå med markedsmateriell, forbedring av nettside og å videreforedle merkevaren.

Har du spørsmål eller kommentarer til dette temaet? 

Ta gjerne kontakt med meg på Linkedin, Instagram eller Facebook: