11 enkle punkter: Hvordan lage en god Linkedin profil?

Kan LinkedIn erstatte den gode gamle CVen?

– Nei.

Linkedin kan ikke helt erstatte en tradisjonell CV, men det kan være et verdifullt supplement til den. Mens en CV er en mer formell dokument som vanligvis blir brukt til jobbsøknader og intervjuer, så kan en LinkedIn-profil gi deg muligheten til å bygge et nettverk av kontakter, dele dine arbeidsrelaterte prestasjoner og prosjekter, og til og med å finne jobbmuligheter.

 

Her er 11 tips for å lage en god LinkedIn-profil:

 1. Legg til et profesjonelt bilde, og benytt Cover-bildet med logo eller kjennetegn
 2. Skriv en overskrift som tydelig beskriver hvem du er og hva du gjør.
  Hovedlinken er veldig viktig og søkbar. Bruk hele og tenk søkbarhet.
 3. Skriv en kort, men informativ oppsummering som beskriver din yrkeserfaring, ferdigheter og mål.
 4. Legg til arbeidserfaringen din i omvendt kronologisk rekkefølge, og beskriv nøkkeloppgaver og prestasjoner i hver jobb.
 5. Legg til ferdigheter og eksempler på prosjekter eller resultater du har oppnådd som viser dine ferdigheter.
 6. Legg til anbefalinger fra tidligere kolleger eller klienter for å bygge tillit og troverdighet.
 7. Legg til relevante utdanningsdetaljer og sertifiseringer.
 8. Legg til frivillig arbeid eller organisasjoner du er involvert i for å vise din bredere involvering og interesseområder.
 9. Sørg for å bruke profesjonelle og konsistente bilder og skriv godt strukturerte beskrivelser.
 10. Oppdater profilen din regelmessig med nye prestasjoner eller oppgaver du har utført.
 11. Hold LinkedIn profilen din aktuell og la den følge med i tiden vi er i.

 

Husk også at LinkedIn er et sosialt nettverk, så vær aktiv og engasjert ved å dele innhold, delta i diskusjoner og kontakte andre i ditt yrkesfelt.

Hvis jeg skulle velge en enkelt ting å gjøre på LinkedIn, ville det være å aktivt delta i samtaler og kommentarer på innlegg og artikler som er relevante for ditt yrke eller din bransje.

Ved å engasjere deg i diskusjoner, kan du vise frem din ekspertise og bygge tillit med andre brukere på plattformen. Dette vil også hjelpe deg med å øke din synlighet på plattformen og tiltrekke seg flere følgere til din profil.

Sørg for å gi verdifull innsikt og bidra til konstruktive samtaler. Ikke vær redd for å stille spørsmål og engasjere deg i debatter. Dette vil hjelpe deg med å bygge ditt nettverk og få mer oppmerksomhet på LinkedIn.

Man bruker altså en formell tone på CV-en og en sosial tone på LinkedIn. Hvor muntlig, morsom og personlig tør du være? Og hva er profesjonelt nok?

Ønsker du vite hvordan du lager et LinkedIn-innlegg med korrekt bildestørrelse?

 

Her er noen tips for å få flere følgere på LinkedIn:

 

Optimaliser din profil

Sørg for at din LinkedIn-profil er fullstendig og oppdatert med relevant informasjon om din erfaring, ferdigheter og prestasjoner. Bruk en profesjonell profilbilde og en engasjerende overskrift.

 

Del relevant innhold

Publiser eller del innhold som er relevant for ditt yrkesfelt, og som kan være av interesse for dine potensielle følgere. Dette kan være artikler, nyheter, tips og råd, eller andre nyttige ressurser.

 

Engasjer deg i samtaler

Delta i samtaler og kommentarer på innlegg og artikler som er relevante for deg og ditt yrke. Dette vil øke synligheten din og hjelpe deg med å bygge nettverket ditt.

 

Bruk LinkedIn-grupper

Bli med i LinkedIn-grupper som er relevante for ditt yrkesfelt og delta i diskusjoner. Dette vil hjelpe deg med å øke synligheten og gi deg muligheten til å vise frem din ekspertise.

 

Promoter din LinkedIn-profil

Legg til din LinkedIn-profil i din e-postsignatur, på din bedrifts nettside, på ditt visittkort og på andre steder der det er naturlig å fremme din profesjonelle tilstedeværelse.

 

Delta i LinkedIn-arrangementer

Meld deg på virtuelle eller fysiske arrangementer på LinkedIn, og delta i samtaler med andre deltakere. Dette vil gi deg muligheten til å utvide ditt nettverk og øke synligheten din.

 

Betal for annonsering

Du kan også velge å betale for annonser på LinkedIn for å øke synligheten og tiltrekke deg flere følgere. Dette kan være spesielt nyttig hvis du prøver å nå ut til en spesifikk målgruppe.

 

Har du spørsmål eller kommentarer til dette temaet? 

Ta gjerne kontakt med meg på Linkedin, Instagram eller Facebook: