Priser

Pixeldust bistår både med rådgivning, design og utvikling av prosjekter innen nettsider, digital markedsføring og synlighet.

Vi leverer blant annet

  • design og utvikling av nettsider i WordPress
  • struktur og orden på årshjul og publiseringsplaner
  • rådgivning, sparring på strategi og medievalg
  • kampanjer på sosiale medier og nyhetsbrev
  • visuell profil og design av markedsmateriell
  • SEO-vennlig innhold
  • oppfølging av markedsaktiviteter

Timespris eller fastpris

Vi kan bookes for oppdrag basert på enten enkelttimer eller fastpris, og både på konkrete oppdrag eller på fortløpende oppdrag over en periode.

Vår timepris p.t. er kr 1100 eks mva

Vi har anledning til å tilby lavere timepris for større prosjekter og/eller lengre samarbeid. Ta kontakt på post@pixeldust.no eller ring Jannicke Bakke-Olsen på telefon +47 98 46 39 39.

Fastpris på prosjekter

Ofte leverer vi en fastpris i stedet for å arbeide på timer. En fastpris på et oppdrag fordrer at man har kunnet spesifisere oppgaven som skal gjøres så godt som mulig, og det gis basert på estimert tidsforbruk. Vi ønsker også som regel å gjennomføre et forprosjekt på de største prosjektene, fordi det er en ekstra sikkerhet på godt sluttprodukt og smidig leveranse.

En pekepin på prisnivået for design og utvikling av en nettside i WordPress:

Liten: kr 15 000 - 30 000 eks mva

Medium: kr 30 000 - 55 000 eks mva

Stor: kr 55 000 - 95 000 eks mva

Stor og avansert: fra kr 150 000 eks mva

Merk: om du ønsker ha med avanserte funksjoner, flere språk, diverse integreringer, migrering (overføre innhold fra gammel nettside til WordPress), søkeordanalyse, visuell profil, merkevaremanual, innholdsproduksjon etc i prosjektet, så vil det gjøre at prisene blir høyere enn prisnivået over.

I tillegg til kostander til design og utvikling, må du beregne årlige faste kostnader som webhotell, nødvendige plug-ins, vedlikehold av nettsiden (oppdateringer, backup etc).

Dersom du ønsker et tilbud på en nettside, vil du få en detaljert spesifikasjon rundt tidsbruk og kostnadsbilde. Du vil også kunne få dette delt opp i «must have» og «nice to have», om du ønsker det, slik at du kan plukke hva du ønsker fokusere på i fase 1. 

Alle websideoppdrag og kunder er unike

Hva det koster å sette opp en nettside vil avhenge av hvor mye arbeid som kreves for å lage den og hvordan man lager den. Svaret er derfor nesten alltid: «det kommer an på». Å bygge en moderne og velutviklet nettside er mye mer tidkrevende enn de fleste tror.

En hjemmeside kan koste alt fra noen hundre kroner om du gjør alt selv (sett bort fra alternativkostnaden på tiden du bruker) til flere hundre tusen om du skal ha en stor nettside med mye funksjonalitet.

Alle websideoppdrag og kunder er unike, og det vil derfor være helt forskjellige behov for arbeidsmengde og spesialtilpasninger. Jo mer spesialtilpasset, jo mer vil det kunne koste. Dersom du er opptatt av at nettsiden skal være unik og tilpasset ditt firma, trenger du både en utvikler og en designer. Eller en person som er begge deler.

Dersom du har et lavt budsjett

Dersom du har mer tid enn penger, og er teknisk anlagt, kan du jo lære deg å lage en hjemmeside i WordPress selv. Det kan hende du tenker at du har kapasitet og interesse for å lage dette selv. Det finnes mange nettkurs og opplæringsvideoer på YouTube som kan hjelpe deg. Det er lurt å lære seg Photoshop, html/css-koding, prinsipper rundt responsivt design og flere andre software som kan hjelper deg.

En medium størrelse nettside bruker vi fort rundt 50 timer på, og som fersk webdesigner bør du beregne bruke 2-4 ganger for å lære deg systemet og så minst 50 timer på å gjennomføre det du har sett for deg at skal lages. Det tar også ekstra tid på å gjøre research på valg av plug-ins og å bestemme seg for kommunikasjon, bilder, farger og innhold. Å bygge en moderne og velutviklet nettside er mye mer tidkrevende enn de fleste ser for seg, så beregn god tid.

Det alle viktigste å huske på er at du også må bruke tid på teknisk vedlikehold for å installere oppdateringer eller programvare for å bevare sikkerhet og hindre at hjemmesiden blir hacket og du taper viktig informasjon. Du kan gjøre alt dette på egenhånd, men ved installasjon av ny oppdatering må du huske at systemet kan krasje og da må du vite hva du skal gjøre, dersom du er avhengig av at nettsiden ikke er nede.