Scrollytale™ fra Pixeldust® – Visuelle historier med en scroll!

Digital storytelling er en visuell måte å fortelle en historie på. Man bruker tekst, bilder, video, presentasjoner, ikoner, infographics, lyd eller andre elementer. Legger du til at dette skal være på én lang nettside, så har du en «scrolleside».

Scrollytelling er et ganske nytt ord og kommer fra kombinasjonen av «scrolling» og «storytelling», en teknikk hvor historien fortelles mens man scroller på en nettside. Scrollytelling er en god metode for å holde brukeren engasjert og gi de følelsen av kontroll over historien.

Microsoft har forsket på effekten, og konkludert med at dette er svært effektfult. Det merker jeg selv også. Jeg fascineres og dras inn i slike digitale historier. Det er spennende å scrolle og enkelt å prosessere innholdet.

Og derfor ble Scrollytale™ til!

Scrollytale™ har med ordet «tale», fra å tale og å bruke språket + fra engelske fairytale for å spille på en fortelling/eventyr, som er engasjerende historier som har evnen til å spre seg, sette seg fast i hjernen og dermed bli lett å huske og å gjenfortelle. «Scroll» er en rull pergament eller rull papir å skrive på. For å henge sammen med Pixeldust, som er inspirert av eventyr og disney, så passer det godt med «fairytale» i navnet.

Scrollytale™  er et så spesifikt konsept, og skiller seg såpass fra Pixeldust, at jeg valgte å skille det ut med egen kommunikasjon og som en egen merkevare.

Ta kontakt om du vil vite mer: post@pixeldust.no

Har du spørsmål eller kommentarer til dette temaet? 

Ta gjerne kontakt med meg på Linkedin, Instagram eller Facebook: