Nye nettsider

Hvorfor er det viktig å fokusere på å skape en god nettside?

En god nettside har evnen til å fange oppmerksomheten din og vekke følelser som gjør at du ønsker å bli på siden. Den er brukervennlig, intuitiv og gir deg en klar motivasjon til å utforske videre. Den bruker klart og tydelig språk, har tydelige CTA-knapper (Call-to-Action) og inkluderer fine visuelle elementer.

Hvordan kan man skape en god nettside?

Her er fem viktige punkter som kjennetegner en god nettside:

  • Gi besøkende en god brukeropplevelse på nettsiden din.
  • Vis at nettsiden er aktiv og oppdatert.
  • Sørg for at nettsiden er responsiv og tilpasset ulike enheter.
  • Legg vekt på søkemotoroptimalisering (SEO) for å gjøre nettsiden søkbar.
  • Pass på at nettsidens formål og design er i samsvar med hverandre.

Skal du oppgradere en eksisterende side, eller ønsker du å lage en helt ny nettside fra bunnen av?

Sjekk ut Pronto by Pixeldust, et helt nytt konsept med nettsider til lav pris.

En vellykket nettside er av ekstrem betydning for å oppnå digital suksess. Med riktig planlegging og strategi kan du skape en nettside som ikke bare ser bra ut, men også hjelper deg med å nå dine forretningsmål. Her er ti steg som kan veilede deg gjennom prosessen.

Steg 1: Definer målene

Begynn med å tydelig definere formålet med den nye nettsiden og identifisere spesifikke mål du ønsker å oppnå. Ønsker du å generere salg, øke kundekontakt eller forbedre merkevarebevisstheten? Kanskje du ønsker å redusere antall supporthenvendelser? En klar forståelse av målene dine vil legge grunnlaget for resten av prosessen.

Steg 2: Forstå målgruppen

Gå grundig inn i din målgruppe og identifiser deres behov og preferanser. Tilpass innholdet og designet på nettsiden for å tiltrekke og engasjere dem. Bruk markedsundersøkelser, analytiske verktøy og kundeinnsikt for å danne et solid fundament for beslutningene dine. Du kan også vurdere å gi ulike målgrupper forskjellige innganger til innholdet, for eksempel ved å inkludere et menyelement som «For hvem».

Steg 3: Utvikle en strategi

Lag en omfattende strategi for nettsiden som tar hensyn til formål, mål og målgruppe. Definer hovedfunksjonene og strukturen til nettsiden. Dette inkluderer også planlegging av ønsket funksjonalitet og valg av plattformer og verktøy for utvikling og administrasjon av nettstedet ditt.

Steg 4: Design brukeropplevelsen basert på kundereisen

Brukeropplevelsen er avgjørende for suksess på nett. Skap en intuitiv og brukervennlig navigasjon samt en responsiv design som fungerer sømløst på ulike enheter. Legg vekt på brukervennlig navigasjon med gode menyer, enkle skjemaer, klare handlingsoppfordringer og enkel tilgang til viktig informasjon. Forstå hva målgruppen normalt gjør i sin kundereise, for eksempel å forstå deres utfordringer, presentere løsninger, vise dokumenterte kundereferanser, tydelig presentere priser og tilby en enkel måte å komme i kontakt med salg eller gjennomføre kjøpet direkte.

Steg 5: Skap engasjerende innhold

Innholdet på nettsiden din bør være relevant, verdifullt og engasjerende. Lag en innholdsstrategi som inkluderer informative artikler, inspirerende bilder, videoer og annet relevant materiale. Bruk prinsipper for søkemotoroptimalisering (SEO) for å øke synligheten av innholdet ditt i søkemotorer. Husk at det er enkelt å skape innhold ved hjelp av kunstig intelligens (AI), og Google selv har uttalt at de vektlegger kvalitet på innholdet, uavhengig av hvordan det er produsert.

Steg 6: Design et tiltalende utseende

Skap et visuelt attraktivt design som gjenspeiler merkevarens identitet. Bruk farger, typografi og bilder som er i tråd med din merkevare. Sørg for at nettsidens layout er ryddig, profesjonell og estetisk tiltalende.

Steg 7: Bygg og test nettsiden

Implementer designet og funksjonaliteten på nettsiden ved hjelp av relevante webutviklingsteknologier. Sørg for at nettstedet er optimalisert for rask lasting og fungerer feilfritt på ulike nettlesere og enheter. Gjennomfør grundige tester for å identifisere og rette eventuelle feil eller funksjonsfeil før lansering.

Steg 8: Optimaliser for søkemotorer (SEO)

Søkemotoroptimalisering er viktig for å sikre at nettsiden din blir funnet. Gjennomfør en grundig analyse av nøkkelord og implementer relevante søkeord i nettstedets innhold, meta-tags og URL-struktur. Bygg også autoritet gjennom lenkebygging og sosiale medier for å forbedre nettsidens rangering i søkemotorresultatene.

Steg 9: Integrer analyseverktøy

Installer analyseverktøy som Google, Hotjar eller lignende for å spore og analysere nettsidens ytelse og brukeropplevelse. Dette vil gi deg innsikt i besøksstatistikk, brukeratferd og konverteringsmønstre. Bruk denne informasjonen til å gjøre kontinuerlige forbedringer og ta datastøttede beslutninger for å optimalisere nettsiden.

Steg 10: Lansering (og kontinuerlig analyse og forbedringer)

Etter grundig testing og optimalisering er det på tide å lansere nettsiden din. Sørg for en sømløs overgang som sikrer at du ikke mister verdifull synlighet i søkemotorer, enten det er en redesign eller oppdatering av eksisterende sider. Implementer en markedsføringsstrategi som inkluderer sosiale medier, e-postmarkedsføring og andre relevante kanaler for å øke bevisstheten og trekke trafikk til nettstedet.

Husk at en nettside er en dynamisk plattform som krever kontinuerlig oppdatering og optimalisering. Ved å overvåke ytelsen, lytte til brukerfeedback og tilpasse deg endrede behov, vil du kunne opprettholde en konkurransedyktig nettside som leverer de resultatene du ønsker.

Har du spørsmål eller kommentarer til dette temaet? 

Ta gjerne kontakt med meg på Linkedin, Instagram eller Facebook: