Trenger du en firmalogo?

Hva er fordelene med en logo

En logo fungerer som en visuell representasjon av merkevaren din og kan være et kraftig verktøy for å bygge merkevaregjenkjenning og skille seg ut fra konkurrentene.

En logo kan hjelpe kundene dine med å gjenkjenne og huske merkevaren din, og det kan være en viktig del av å bygge tillit og lojalitet. Det kan også bidra til å skape et inntrykk av at virksomheten din er profesjonell og troverdig.

En annen fordel med å ha en logo er at det kan brukes på forskjellige plattformer, som på nettsiden din, i markedsføringsmateriell, på produkter eller tjenester og i sosiale medier. Dette gir deg en enhetlig merkevareidentitet som kan hjelpe deg med å styrke tilstedeværelsen din og oppnå bedre synlighet.

 

Tips til å lage ny logo for ditt firma

Å lage en firmalogo er en viktig del av å bygge merkevaren din. Her er noen faktorer du kan vurdere når du skal lage en firmalogo:

 1. Enkelhet: En vellykket logo bør være enkel og lett gjenkjennelig. Dette vil gjøre det enklere for folk å huske logoen din og assosiere den med merkevaren din.
 2. Relevans: Logoens design bør være relevant for virksomheten din. Tenk på hva som gjør virksomheten din unik, og hvordan du kan representere det i logoen din.
 3. Fargevalg: Farger kan ha en stor innvirkning på merkevaregjenkjenning og assosiasjoner. Velg farger som representerer virksomheten din og appellerer til målgruppen din. Vær også oppmerksom på hvordan farger kan se ut på forskjellige bakgrunner og i forskjellige størrelser.
 4. Skalerbarhet: Logoens design bør være skalerbar og fungerer like bra i forskjellige størrelser og formater, fra små ikoner til store plakater.
 5. Unikhet: Pass på at logoen din skiller seg ut fra konkurrentene dine. Unike og minneverdige logoer kan hjelpe deg med å skille deg ut i et overfylt marked.
 6. Tidsriktighet: Tenk på hvordan logoen din vil se ut om fem eller ti år. Unngå trender som kan bli utdatert raskt, og fokuser på et tidløst design som vil vare.
 7. Tilbakemeldinger: Be om tilbakemeldinger fra andre om logoen din. Dette vil hjelpe deg med å få et perspektiv utenfra og finne ut om logoen din er forståelig og attraktiv.
 8. Plassering: Tenk på hvor logoen din vil bli brukt, og design den med dette i tankene. Tenk på hvordan den vil se ut på en nettside, en brosjyre, et visittkort eller et skilt.
 9. Få hjelp: Hvis du ikke har designkunnskaper eller føler deg usikker på å designe logoen din selv, kan du vurdere å ansette en profesjonell designer eller et designbyrå for å hjelpe deg.

 

Hvorfor investere i en skreddersydd logo

En skreddersydd logo gir mange fordeler sammenlignet med en generisk eller standard logo. Her er noen av fordelene med en skreddersydd logo:

 1. Unikhet: En skreddersydd logo er spesielt designet for din virksomhet og vil derfor være helt unik. Dette vil bidra til å skille deg ut fra konkurrentene dine og gjøre det lettere for kundene dine å huske og gjenkjenne merkevaren din.
 2. Tilpasning: En skreddersydd logo kan tilpasses spesifikt til dine behov. Det kan inkludere spesifikke farger, bilder, symboler eller skrifttyper som representerer merkevaren din på en autentisk måte.
 3. Merkevareidentitet: En skreddersydd logo kan være en viktig del av merkevareidentiteten din og bidra til å styrke og bygge merkevaren din.
 4. Professionalitet: En skreddersydd logo vil se mer profesjonell ut enn en generisk eller standard logo. Dette vil bidra til å bygge tillit og troverdighet hos kundene dine.
 5. Skalerbarhet: En skreddersydd logo vil være designet for å være skalerbar, slik at den ser like bra ut i alle størrelser og formater. Dette gjør at logoen din kan brukes på alle plattformer og enheter.
 6. Konkurransefortrinn: En skreddersydd logo kan gi deg et konkurransefortrinn ved å hjelpe deg med å skille deg ut fra konkurrentene dine og gjøre det lettere for kundene dine å huske merkevaren din.
 7. Kreativitet: En skreddersydd logo gir deg muligheten til å være kreativ og eksperimentere med forskjellige designelementer som passer din virksomhet best.

 

Samlet sett gir en skreddersydd logo mange fordeler for din virksomhet og kan bidra til å bygge en sterk og gjenkjennelig merkevare.

Pixeldust kan hjelpe til med dette.

Eksempler på logo

 

Har du spørsmål eller kommentarer til dette temaet? 

Ta gjerne kontakt med meg på Linkedin, Instagram eller Facebook: